Majalengka Dalam Kacamata News.Google & Aksi Nyata

“Tidak aneh!” mungkin begitu Anda akan berujar seusai membaca postingan ini.
Ya, penulis iseng-iseng melihat se-internasional apakah gerangan Majalengka? Salah satu yang cukup valid di zaman internet ini ya dengan mengintip bagaimana Mang Google mengindeks pemberitaan Majalengka dari situ-situs internasional (min. berbahasa Inggris).

Ternyata hanya ketemu tiga entri yang membicarakan Majalengka. Berikut sekrinsyut-nya:

Majalengka di GoogleNews

Yup, ada banyak Pe-eR besar memang untuk meng-go-internasional-kan Majalengka. Dunia maya membuka peluang bagi kita untuk berbuat sekecil apapun. Beberapa yang terpikir sementara ini ialah sebagai berikut :

1. Kangge sadaya urang Majalengka, nu gaduh akses internet, hayu geura ngeblog sasarengan. Carioskeun pesan-kesan tentang Majalengka.

2. Usahakeun ngadamel entri blog dina bahasa Inggris, sakali sabulan ge teu naon-naon. Hayu kangge sadaya pengunjung nu tos di-invite/diundang, geura gabung.

3. Cik cobian ngadamel akun di Flickr.com da gratis ieuh. Tah, sok geura upload poto-poto pemandangan Majalengka jeung sajabana. Kena pasihan tag “Majalengka”, “Nature”, dll. Intina supados sadaya warga dunia terang yen aya alam nu (masih) endah di tatar Sunda di jagat raya.

4. ……mangga ditambihan sasarengan…

Semoga bermanfaat.

66 Balasan ke Majalengka Dalam Kacamata News.Google & Aksi Nyata

  1. adiarifin mengatakan:

    Abdi undang sadayana ka website infobeasiswa di beasiswaterbaru.wordpress.com dan http://www.infobeasiswa.net

  2. Suheri mengatakan:

    Salam Majalengka,
    “Good idea” mudah2an promosi gratisan lewat dunia maya ini bisa membawa Majalengka sampai ke ujung dunia sana.

    Nuhun,

    Suheri

  3. Vedi Sumantri mengatakan:

    ViVA MAJALENGKA..!!! Get Up..Stand Up My native land.

  4. irman_sulaeman mengatakan:

    hayu lah urang sasarengan…..saha deui lamun lain urang majalengka sorangan….tapi dina danget ieu, sim kuring teu acan gaduh naon2.sim kuring oge posisina teu di tanah tercinta, nuju nyaba nyiar pangabisa….nu insya Allah bakal manfaat kaharepna…..khususna kanggo ngabangun majlengka….jayalah majalengka ku…..berkobarlah benderaku…..
    NB: sim kuring, ngajak ka sobat2 lulusan SMA 1 Majalengka supados tiasa ngarojong ieu program.generas muda, tonggak kamajuan hiji wilayah….kaasup majalengka…..yu ah………….

  5. kalakay mengatakan:

    Wah hade oge ieu usulan teh…? Tos aya ISP nu ngalirik majalengka acan nyah? salam kenal ka sadaya blogger majalengka..

  6. Si_Aa mengatakan:

    Kanggo sadayana, bilih hoyong terang informasi perkembangan di Majalengka, tiasa muka portal majalengka di http://www.majalengkakab.go.id informasina up to date, sanajan sumberna ti koran lokal. Di tambih deui tos aya fasilitas forum kanggo urang majalengka nu tiasa di anggo ku urang sarerea kanggo silaturahmi.

  7. ade srir mengatakan:

    Ide bagus
    Sy jg lg berusaha cari2 tempat rafting di Majalengka yg fotonya akan sy kirimkan disini.

  8. www mengatakan:

    punten ah… bade ngiringan kana blog-na majalengka…
    salam kenal wae…

  9. kalakay mengatakan:

    Geuning masih keneh nganggo kacamata google ieu blog teh. Kamana kitu nu gaduh na? asa tos lami teu update…? :d
    Salam kenal ti abdi atuh nyaa..

  10. shichi mengatakan:

    sae pisan mangga di dukung

  11. shichi mengatakan:

    mangga di sokong ku sadayana …

  12. b2jemoh mengatakan:

    Salam K sadayana,
    Punten Ngiring Promosi
    tolong link blog kami http://www.b2jemoh.wordpress.com
    HATURNUHUN SATEUACANA
    Zazakumllh

  13. OP mengatakan:

    Urang Majalengka saday, enggal gabung ke Friendster Majalengka nya…

    http://www.friendster.com/majalengka

    diantos… :d

  14. lukman mengatakan:

    ngetes nya!heh…heh…heh….

  15. nuryanto mengatakan:

    sing cageur bageur seueur nu mikanyaah welas kasasama……………….sanes kitu…….

  16. DeeRas mengatakan:

    majalengka hayu ngahariji…………

    http://www.himaka-pwt.tk

    situs resmi barudak himpunan mahasiswa majalengka_unsoed (himaka_unsoed)

    http://www.himaka-pwt.tk

  17. JAMALUDIN mengatakan:

    AWAL BENCANA PENDIDIKAN DI MAJALENGKA : Sebanyak 356 orang siswa SMA, SMK, dan MA yang dinyatakan tidak lulus
    http://www.jatiwangi.freejoomlas.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=13&Itemid=30

  18. JAMALUDIN mengatakan:

    SEBAGAI WARGA MAJALENGKA ..SIM KURING ….REUWAS MACA BERITA 356 SISWA MAJALENGKA TEU LULUS UN. SABAB SAUMUR UMUR KAKARA AYUENA….KAJADIAN…KIEU. KUMAHA TAH….URANG MAJALENGKA DI LUAR NAHA TEU ISIN… Menurut semantara analisis saya pasti dapat dipastikan ada persoalan tatakelola pendidikan yg tidak beres….DIMANA TITIK PERSOALANNYA MEMANG MASIH HARUS DI TELITI LEBIH JAUH. Mungkin saja pada tataran praksis sekolah…guru dan majemen asekolah….atau jug apada tataran manajemen pendidikan di tingkat birokrasi pendidikan di majalengka. Mugia, Ibu bupati….tiasa ngaroris…..sareng segera ….. menemukan arah yg benar dalam pembangunan pendidikan di majalengka. wassalam.

  19. Agus Wahyudi mengatakan:

    Eleh… eleh….
    kamana wungkul ieu teh, webmaster sareng admin webna, kok udah lama ga ada kabar berita yang di update.
    Padahal saya sering mampir kesini, walopun sekedar nengok, pengen tau berita terbaru majalengka.
    Sok lah…
    Aktifkeun deui atuh……….
    AgusW
    http://www.agusw.com
    info@agusw.com

    NB: Yang pengen kenalan, please callme soon!!

  20. kalakay mengatakan:

    Ti 13 Maret 2007 Blog Majalengka masih wae ngangge kacamata Google! Teu pegel kitu? Sang “admin” alias owner-na saha nya? Asa tara nembongan. mun teu aya waktos, pan tiasa di tambihan user-na di ( https://majalengka.wordpress.com/wp-admin/users.php ) , saha nu terang tiasa sumbang artikel atanapi tulisan nu sanes. panginten kang “Dadan Jumhana” sareng kang Agus Wahyudi tuh tos SIAP bade nyumbang artikel di blog majalengka. sanes kitu? Punten pisan yeuh kang admin.

  21. siskha mengatakan:

    DUUUU,,,,,,,
    KANGEN MAJALENGKA<<<

  22. Wawan Angkatan 1993 mengatakan:

    Satuju sim kurang …. hayu urang ngajalin duduluran …. sim kuring lahir di daerah kecataman Dawuan majalengka. Alumni 1993 SMAN 1 Majalengka. Cing Urang “Harudang atuh” urang majalengka teh ….. susuganan aya anu bisa urang kerjakan bareng-bareng dalam rangka duduluran. Ulah ningali perbedaanna, komo deui urang silih jejeleh mah. Lebih hade urang ngalobakan duduluran, ngomongkeun peluang bisnis, jauhkan ngagogorengken batur, teu aya manfaatnya, cenah.. Mangga diantos bilih aya anu bade sumping ka abdi di alamat: http://www.wdarmawan.blogspot.com

  23. abu hanzhalah zevian mengatakan:

    Assalamu’alaikum..
    euy urang lebetkeun atuh..ti majalengka oge.hehehe…

  24. OP mengatakan:

    Kok postingannya gak berubah terus ya ??

  25. arthurmajakelana mengatakan:

    kamana nu gaduh na ieu teh….
    asa teu robih2…????
    ngiring promosi..
    ad fs karam (keluarga anak rantau majalengka)

  26. MAHADEWI mengatakan:

    ass…
    kumaha damang sadayana????
    abdi bade ngiringan nulis komen wae, alhamdulillah ayeuna mah majalengka tos aya dina taraf anu langkung maju deui, abdi reueus janten urang indonesia komo deui janten urang majalengka….
    majalengka anu subur, makmur tur ayem suasanana….
    abdi dilahirkeun sareung diageungkeun di majalengka.
    pokone mah CAYOOO…..
    WASS….

  27. imron mengatakan:

    Aya naon sareng Majalengka? ?
    Naha Mang google cuma tiasa ngindek tilu. Hartosna urang sadaya kudu bener2,serius
    ngabewarakeun Majalengka ka dunia Internasinal. Baik dari segi pendidikan, seni budaya, pariwisata, dan lain sebagainya. supaya Majalengka tiasa Go Internasional. Agar kita bisa melikeun kacamata anyar mang Google, hehe….Bukan begitu…..?? Hayuu atuh!!

  28. Agung mengatakan:

    wah….ide alus yeuh…hayulah urang go internasional ! beh majalengka bisa terkenal.

    BEWARA KA SADAYANA
    -http://www.iklanbandung.net

  29. rojaya mengatakan:

    buat sdr”ku se Majalengka….. yg merasa punya bakat positif, please dech tonjolin, ksh tau dgn ajang” yg bisa mengangkat nama Majalengka…..oc…

  30. iyad mengatakan:

    sumuhun kang ide nu sae.
    auyu atuh sasarengan promosikeun yen majalengka teh oge tiasa jiga batur..

  31. alfian mengatakan:

    kangen majalengka…
    jadi pengen pulang ke majalengka…////….////

  32. alfian mengatakan:

    salam buat semua urang majalengka…..!!!!!!

  33. indra mengatakan:

    aduh abdi ngiringan

  34. indra mengatakan:

    abdi ngiring ngadukung moga kmpung halaman urang janten maju.abdi indra lulus di majalengka,tepatna ti SMK KORPRI MAJALENGKA thn 2004,salam ka COMAZ 16,hidup majalengka.

  35. IMAS NURHAYANI,SE mengatakan:

    SALAM KENAL.
    Dengan FRONT KOMUNITAS INDONESIA SATU (FKI-1), sebuah Organisasi kemasyarakatan independent. Untuk lebih mengetahui kegiatan dan AD/ART FKI-1 dapat dilihat di Website:www.apindonesia.com (Klik Logo FKI-1).
    Terima Kasih IMAS NURHAYANI,SE Sekretariat:Gd.Dewan Pers.Jl.Kebon Sirih No:32-34 Jakarta Pusat.Tlp:0213503349, 3864167, 0818798586. Email:satufki@gmail.com.

  36. gandazeini mengatakan:

    majalengk bangun web yang bagus dan di update terus, palagi majalengka menjadi target pembangunan nasional tol, bandara, waduk dsb. hidup manjalengka…tingkatkan ITnya. Real-qatar

  37. iis mengatakan:

    Salam ka batur sadulur maja, kamarana yeh rencangan SMA 1 maja, lulusan 93. aduh meni kangen ka ibu lilis guru kimia. Salam hangat kaurang maja khususna ka nu gaduh counter BIMA cell dan Moeti Flash Cell. Iraha maja caang meh rada rame siga kota (teu hiyem). SALAM KANGEN ka urang MAJA. Is_DOHA.

  38. Aki gede mengatakan:

    Alhamdulillah aya nu memperhatikeun masalah iyeu, hayu akang urung sasarengan nyebarkeun gosip positive carita lembur urang, aki ngadukung pisan, jig atuh nu ngarti ngadamel oge milis majalengka. khusus kangge saha saha anu bade sharing jeng curah gagas pengembangan atawa ide mang majukeun majalengka. jiga nu iyeu.
    Satuju pisan jang aki mah.
    Aki urang Jati tujuh Jati tengah. sisi walungan ci pelang. hehehe….!

  39. Aki gede mengatakan:

    Kangge saderek sadaya mangga urang ngaririung, undang aki nya. a_ki_gede@yahoo.com, padamelan aki biasa menyelenggarakeun training kangge kaula muda satingkat smu dugi ka bupati na. http://www.ppsdm.com alamat padamelan aki. mararangga sadaya.

  40. DIDI KARDI mengatakan:

    SA 7 LAAA,,,H BATURMAH TOS KAMANA,,,, HAYU URG UDAG

  41. kagendra mengatakan:

    punten numpang mo nanya, ada yang tau pabrikan bola sepak di majalengka ngga ya yang katanya kualitasnya diakui dunia internasional tea sampe dipake buat world cup sagala?
    mun aya yang tau tolong japri saya di mash2405@yahoo.com
    hatur nuhun

  42. juarna mengatakan:

    punten sami bae abdi oge hoyong ngabangun konveksi di wilayah rajagaluh di kenal di wilayah secara meluas (nasional atau internasional) lamun aya nu kirang hapunten bantos sanana. hatur nuhun

    from: juarna
    at : sindang wangi rajagaluh majalengka

  43. surya AT mengatakan:

    NgiriNg SosonoaN nya? Kmh kbrna baRaya Majalengka teh sareng nuju usuM naon??usum BOLED atanapi usum SAMPEU??
    Kanggo putera-puteri Majalengka HaYu atuH uRg sa2renGan Ngabangun sareNg Ngamajukeun TaNah Air Urg TERcintA…

    SaLAM SONO Wae nya? kanggo SADAYA Baraya Majalengka anu Resep NG0bor Lauk
    Khususna Ka Urg TonJONG SADayaNA,,

  44. tony mengatakan:

    hallo semua…..salam kenal
    hayu atuh urang majukeun majalengka…
    abdi alumni STM KORPRI thun 2007
    eit,jgn lp yach add facebook ana,anthony_8808@yahoo.com
    pokokna mah hidup MAJALENGKA!!!!!!!!!!!

  45. salam kasadayana .
    ti abdi urang banjaran talaga majalengka .
    sukamanah.. kumaha wartosna sadayana dulur-dulur anu di lembur ,baraya anu di desa ,mudah2han tambah majeng majalengka dina sagala bidangna tentuna anu positif
    piken kemakmuran masarakatna.

  46. RONY mengatakan:

    Kahade…. hayang katinggal hade tur hebat ti nagara internasional, tapi kaayaan sareal kanyataanna rakyat can makmur loba kong kali kong….
    Wayahna ulah waka di ekspos ka luar negeri, bilih loba nu saletres di pihak pajabat-pajabat…. ke kahade ke kahade ….

  47. Otg Renuja mengatakan:

    Duh, hoyong na mah kacida Lur. Mudah – mudahan kapayunna abdi siap 24 jam kanggo ngibarkeun Sindang Kasih. Salam

  48. annas nashrullah mengatakan:

    malu aku jadi orang majalengka mod on geleng2 kepala

  49. acep fitria mengatakan:

    saya sbg org majalengka mendukung apapun yg membuat majalengka lebih maju…
    hdup majalengka..!!!!

  50. Roel mengatakan:

    Kadang sedih juga kalo berada di lain kota orang bertanya “Majalengka tuh dimana?”
    sekarang saat nya kita kenalkan Majalengka sama dunia………OK Bro…!

  51. aNGga Labyrinth™ mengatakan:

    Abdi tos nyobi ngadamel post tentang Majalengka di blog abdi

    mangga ditingali🙂

    Majalengka

  52. kapten teknologi mengatakan:

    mampir sami2 urng majalengka. salam kenal. tukar Link yu kang??

  53. Jelema Linglung mengatakan:

    Aing linglung, naha milih SUTRISNO nu jadi Bupati majalengka, mun kieu jadina mah aing kaduhung milih SUTRISNO….duit jalma leutik di hakan….tapi hiburan dimana-mana, mancing aya hadiahan nepi ka mang juta-juta….AHHHHH SUTRISNO JADAH…

  54. Symbian plus mengatakan:

    Wah…
    Mampir ka blog majalengka,,
    salam kenal ka sadayana,,
    sakantenan salam n-gager majalengka,,
    heuheuheu…..
    Blogger maja-majalengka,

  55. AKang Ganteng mengatakan:

    M0s ti Majalengka Mah m0s Paling Hebat.. Seni0r 2 na disiplin.. Ngdidik nu bner jg hade ka juni0r na teh.. akang eteh makasiH.. MAJALENGKA JAYA..!!

  56. aki reyod mengatakan:

    kenalan+abbi ti salawangi ,kumaha jalan ka salawangi wet diaspal sapotong

  57. niningdwi mengatakan:

    meskipun majalengka akhir akhir ini banyak jd bahan pembicaraan di TV…

    aku mau bilang, aku tetap bangga jd orang majalengka ^__^

  58. spesialone mengatakan:

    BUKAN ITALIA BUKAN JUGA ARGENTINA…MAJALENGKA..MAJALENGKA INGIN KU KESANA…..
    nenk ayuu tunggu aku disana…T_T

  59. pebi priatna mengatakan:

    askum ka sdayana! Puntn bde tumaros ka pihak2 nu terkait kpnddukan, ari ngadamel akta kelahiran kedah ngaluarkn artoz seer teu? Perasaan ti dsa mula tos ribet,puntn bantosana.

  60. kopi luwak mengatakan:

    Sok mangga didukung ku kuring gera maju majalengka

  61. badut mengatakan:

    bilih peryogi badut mah pesen weh ka salagedang … nembe kange acara kaping 28 mei perlombaan persahabatan dari beberapa kabupaten nyandak badut ti kuring!

  62. Penyembuhan Kanker mengatakan:

    hade oge ieu usulan na !!
    majalengka maju terus !1

  63. rayfox97200 mengatakan:

    […] (or Mithra)” “Mithraism – The Cosmic Mysteries of Mithras” “Jesus is Not a Mithras Redux” u00a0“Doesn’t the religion of Mithra prove that Christia Click http://s.intmainreturn0.com/bayy091615

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: